O veste buna pentru pasionatii de zapada – cea mai mare statiune de ski

Posted by

Fac ce fac si iar aduc vesti proaspete si bune pentru indragostitii de zapada. Iar vestea despre care imi face placere sa vorbesc este de fapt despre cea mai mare statiune de ski din Austria: Ski Arlberg – 305 km. Inaugurarea acestei statiuni a fost facuta in prima faza la inceputul lunii decembrie a anului trecut. Mai exact s-a inaugurat liftul care face trecerea intre cele mai importante zone ale statiunii si care practic leaga cei 305 kilometrii de partii ce isi asteapta vizitatorii.

Practic liftul este cel mai important punct si cu el s-a facut deschiderea catre aceasta imensa statiune de ski. Ceea ce mai trebuie sa stiti este faptul ca liftul leaga provinciile Tirol cu Vorarlberg, fiind cea mai mare statiune de ski din Austria si a cincea in lume. Ce este drept toata aceasta investitie s-a ridicat undeva pe la 45 de milioane de euro, iar austriecii au reusit in numai 6 luni sa construiasca acest lift, cat si 4 telecabine de 10 persoane.

Liftul despre care vorbim va avea o lungime de 1,8 kilometrii, 47 de cabine si o capacitate de circa 2400 de persoane pe ora. Pe langa acest lift mai exista inca alte 87 de astfel de lifturi ce leaga statiunile: St. Anton, St. Christoph, Stuben, Zurs, Lech, Oberlech, Warth si Schrocken. Si pentru a face traseele mult mai interesante, acestia s-au gandit sa realizeze un circuit al traseelor pentru a putea facilita alegerea acestor trasee doritorilor.

Spre exemplu circuitul „Run of Fame” are 65 de kilometrii si o diferenta de nivel de aproximativ 18.000 de metrii. Iar datorita acestui fapt putem spune ca este traseul perfect pentru a skia. Liftul a fost inaugurat in data de 2 decembrie, iar in weekend-ul din 9 decembrie 2016 au fost accesibili 68 de kilometrii din 305 kilometrii si asta datorita tunurilor de zapada. Cu alte cuvinte statiunea a fost pregatita sa-si primeasca cu bratele deschise toti iubitorii de zapada si ski.

https://www.youtube.com/watch?v=IUQGC3CcaYk

https://www.youtube.com/watch?v=X5RLjh4ruLg

https://www.youtube.com/watch?v=az7bf3M2H08