Cat costa un skipass pe partiile romanesti?

Posted by

Probabil o parte dintre voi va intrebati ce este skipass. Ei bine, este o cartela personala cu microchip care permite trecerea barierelor prezente la urcarea in gondola, telescaun, teleschi, etc. Se poate cumpara pentru o zi sau chiar mai multe.

Pe partiile de la Predeal, un abonament de skipass valabil o zi costa 145 de lei, in conditiile in care o urcare cu telescaunul costa 19 lei. Pentru copii pretul este mai mic, adica 70 de lei. Puteti sa va faceti abonament si pe o perioada mai lunga de timp, asta insemnand pana la 5 zile maxim.

La Sinaia, preturile sunt aceleasi. De exemplu, pentru un abonament de skipass valabil 3 zile, un adult trebuie sa plateasca 380 de lei, in timp ce un copil beneficiaza de un pret redus, 250 de lei.

La Azuza, situatia sta putin diferit. O calatorie dus-intors cu telegondola costa 30 de lei pentru adulti si 20 de lei pentru copii. In schimb, poti cumpara pachete de cate 20 sau 30 de calatorii. Preturile acestora variaza de la 310 lei(adulti) pana la 450 de lei (adulti). In schimb, poti achizitiona o cartela cu doar 135 de lei, aceasta incluzand accesul la Telegondola Azuga, teleschiul Sorica sud si miniteleschi-ul Cazacu din varful muntelui. Cartelele nu sunt transmisibile.

La partie de la Busteni o urcare cu telescaunul costa 15 lei pentru adulti, 10 lei pentru copii. Nu te panica, ai sansa de a intra in posesia unei cartela valabile intre 1-5 zile(dupa cum doresti) in schimbul unei sume de 125 de lei, respectiv 600 de lei. Bineinteles ca prichindeii vor avea parte de reduceri, astfel copilul tau va putea avea o cartela valabila 5 zile la pretul de 450 RON!

Asadar, acestea ar fi tarifele medii ale unui skipass in Romania. Nu uita sa te echipezi asa cum se cuvine inainte sa mergi pe partie. Distractie placuta!