Cum sa iti cumperi patinele de gheata potrivite

Posted by

Achizitionarea patinelor potrivite pentru tine este esentiala pentru propria ta performanta pe gheata. O pereche de patine trebuie sa ti se potriveasca din punct de vedere al nivelului de patinaj, dar si al abilitatilor ereditare pe care le ai. Este foarte important sa-ti achizitionezi patinele de la un magazin de specialitate care iti poate pune la dispozitie un profesionist pentru a te ajuta sa-ti alegi mai usor perechea potrivita.  Poti citi mai jos cativa pasi pe care trebuie sa-i urmezi inainte de a-ti cumpara patinele de gheata:

patine

Determina-ti nivelul la care esti

Primul pas este sa va ganditi cum veti purta patinele, asta insemnand cat de des le veti folosi. Pentru a va ajuta sa gasiti un raspuns cat mai rapid, va punem la dispozitie cateva intrebari auxiliare: Veti lua lectii de patinaj? Veti face sarituri? Aveti de gand sa practicati patinaj artistic?

Stabileste marimea potrivita

Pentru determinarea dimensiunii patinelor, ar fi recomandat sa va masurati ambele picioare in caz ca unul este mai lung decat celalalt. Atunci cand incaltati patinele ar fi bine sa purtati o singura pereche de sosete, preferabil subtiri. Este foarte important sa incercati mai multe patine pana sa va decideti, deoarece fiecare marca va varia usor.  Patinele ar trebui sa fie o prelungire a picioarelor tale.

Asigura-te ca vei fi tot timpul in siguranta

Ultimul pas este foarte important. Cand esti pe cale sa cumperi pereche de patine pe care ti-ai ales-o, mai analizeaza inca o data felul in care te simti cand le porti. Nu uita ca glezna trebuie sa fie foarte bine fixata, altfel exista riscul de a te accidenta. In plus, asigura-te ca degetele de la picior sau calcaiul nu aluneca in sus sau in jos. Alege incet, fii in siguranta.

Daca patinele pe care ai pus ochii indeplinesc conditiile mentionate mai sus, atunci poti sa le achizitionezi fara nicio teama. Mult succes pe gheata!