Red Bull Oslea Hiride 2017

Posted by

Nu stiu daca pana acum v-am familiarizat cu ceea ce inseamna competitiile Red Bull. Si anul acesta competitia de hike & ride a avut loc in Oslea. Toate cele 100 de locuri au fost ocupate inca din prima zi de inscrieri a evenimentului. Dupa cum probabil stiti anul acesta concursul a avut loc pe data de 25 februarie. Cum inca de o seara inaintea concursului participantii si-au ridicat kit-urile, in ziua evenimentului nu a fost nici o problema. Comparativ cu evenimentul de anul trecut, anul acesta participantii acu avut parte de o mica surpriza.

Organizatorii evenimetului s-au gandit sa modifice putin suprafata de concurs. Modificari au avut loc atat pe traseul de urcare spre varful munte care a fost mai lung decat anul trecut cu circa 600 metri, cat si pe panta de coborare. De asemenea a fost schimbat si punctul de start fata de competitia din anul trecut. Potrivit participantilor, chiar daca traseul a fost mai lung, urcusul pe munte nu a fost atat de obositor.

In schimb ceva probleme au fost in momentul in care vantul s-a intetit pe creasta pe care au fost nevoiti concurentii sa o parcurga pentru a ajunge la punctul de start pentru coborare. Se pare ca toti acesti concurenti s-au confruntat pe la orele amiezii cu rafale de vant de aproximativ 60 – 70 km/h, iar vantul nu a fost singurul impediment. Participantii au fost nevoiti sa aiba grija la zapada pufoasa asternuta intr-un strat de 1 – 2 centimetrii.

O alta problema depistata a fost cea a bulgarilor mari de gheata (zapada cazuta de pe munte cu cateva zile inainte de competitie inghetata) ce se aflau in apropiere de finish-ul pantei de coborare. Filmul integral al competitiei Red Bull Oslea Hiride 2017 il gasiti aici. Iar mai jos puteti vedea cateva secvente din ceea ce s-a intamplat la acest eveniment. Voi ati facut planuri pentru anul viitor?