S-a (re)deschis partia de schi Transalpina

Posted by

Ai citit bine, s-a (re)deschis partiea de schi de la Vidra, de langa Voineasa, Transalpina. Complexul Ski Resor Transalpina cuprinde cele mai frumoase partii din Romania si este gata sa primeasca turisti din toate colturile lumii.

Partia VIDRA – TRANSALPINA are o lungime toatala de 80 de kilometri si ajunge pana la 2100 m! Anul acesta s-au deschis si mai multe hoteluri, numarul locurilor de cazare crescand considerabil. De altfel, privelistile si peisajele pe care le poti admira de la geamul camerei tale sunt uimitoare! Tot ceea ce este in jurul tau intrece limitele spectaculozitatii.

Probabil te intrebi cat costa un skipass pe aceasta partie. Ei bine, pentru o zi, un adult trebuie sa plateasca 60 RON, iar daca esti student sau elev, beneficiezi de o reducere de 20 RON.  Skipass-ul este valabil pe toate instalatiile functionale in ziua respectiva.

Partia de schi se afla pe domeniu schiabil Voineasa, in nord-vestul judetului Valcea. Deoarece soseaua Transalpina este cea mai inalta sosea din Romania, constructorii au fost nevoiti sa intareasca sistemul de protectie pentru a evita producerea unor accidente tragice. Totusi, daca te hotarasti sa mergi la partia mentionata mai sus, este foarte important sa fi prudent, atent si concentrat la drum atunci cand conduci. Daca esti un sofer care incepator, preferabil ar fi sa nu conduci pe acest drum, evitand astfel posibilele incidente.

Daca nu stii cum sa ajungi, poti consulta harta online de aici. Inca un lucru de retinut este ca in zilele cu timp nefavorabil (viscol, vant puternic, ceata) este posibil ca anumite instalatii sau chiar toate instalatiile sa fie inchise. Ar fi bine sa te interesezi de starea vremii inainte sa mergi la partie, consultand o prognoza meteo avizata. In rest, tot ce ramane de facut este sa asteptam sa ninga ca-n povesti si plapuma de zapada sa se aseze peste Ski Resort Transalpina.