Buscat – Apuseni

Posted by

Buscat LogoTocmai am fost informati ca a aparut o noua partie de schi. Desi este la inceput, este mult mai interesanta decat locatia de la Sureanu, despre care de altfel nu am crezut ca nici macar nu merita sa scriem ceva. Ei bine, de data asta va prezentam o partie mult mai bine amenajata si intretinuta. Pe langa faptul ca au site, au si o harta a celor 3 partii existente , au si in plan sa puna un webcam si toate cele.

Pe scurt este vorba de 3km de partie de la medie la avansat, adica una albastra pentru incepatori, una rosie cu o varianta neagra si alta neagra de sus pana jos. Diferenta de nivel este de 275 de metri, iar baza partiilor se afla la o altitudine de 1400 m. Instalatia de telescaun este noua, dar de doar 2 locuri din pacate, oricum capacitatea de 1500 de persoane pe ora este una destul de acceptabila pentru 3km de partie. Tot la capitolul dotari mai este de notat un ratrack si o parcare de 200 de locuri la baza partiei. De asemenea au si o cabana After Ski unde se poate manca si bea ceva cald.

Locatia prezentata mai sus se afla in Muntii Apuseni, la 54 km de Cluj-Napoca, 2 km de Baisoara sau 98 km de Alba Iulia. Pentru mai multe informatii, incercati pe siteul oficial, desi are inca sectiuni in constructie. Si sa nu uitam de harta:

Harta partii Buscat

2 comments

  1. Bravo pentru aceasta noua partie,e de apreciat efortul.
    Comparatiile cu alte partii trebuie sa le faca sckiorii , si din moment ce sunt multe masini de CJ la Sureanu spune tot. Adica ,sa schiezi de la 2000 de metri (Varful Ausel), sa schiezi in 80-100 cm de zapada fara sa fi nevoit sa faci slalom printre pietre, sa ai la dispozitie un After ski spatios si incalzit identic cu cele din Austria (vs „Cotetul pe care scrie Bar de la Buscat), de loc neglijabil preturile mult mai bune , si nu in ultimul rand peisajul greu de gasit in oricare alta parte.
    Dar cu toate astea felicitari inca o data si succes, sa lasam sckiorii sa aleaga.
    Un sezon cit mai bun si multa zapada , macar ca la Sureanu!!!!

Comments are closed.