Concurs de slalom paralel in acest weekend la Arena Platos

Posted by

Sambata va avea loc cea de-a treia editie a concursului de slalom paralel organizat de complexul de ski si snowboard Arena Platos. Concursul se va desfasura in mai multe manse si va fi impartit in probe de ski si snowboard, fiecare categorie in parte avand subcategorii pentru barbati/femei si baieti/fete sub 14 ani. Concursul va incepe sambata la ora 12:00. Finala va avea loc la ora 18:00. Fiecare concurent are la dispozitie doua coborari iar la final se alege cel mai bun timp. Cei mai rapizi concurenti intra direct in semifinala. Concurentii coboara in perechi.

slalom 2

Pentru cei care doresc, inscrierile se fac in continuare pana la startul concursului chiar la Apres-Ski in ziua concursului (intre orele 9-11) sau in prealabil prin mail la adresa concurs@arenaplatos.ro.

Din pacate in acest an nu ii vom mai avea in concurs la categoria de snowboard pe Martin Freinademetz si Andy Fazekas. Cei doi au scos in primele editii cele mai bune rezultate si s-au luptat de fiecare data pentru primul loc. Martin a reusit sa castige cele doua editii, iar disputa directa dintre cei doi a fost de fiecare data cel mai asteptat moment de catre toti spectatorii.

slalom 3

In cea de-a treia editie Martin si Andy le predau stafeta altor tineri competitori care isi doresc sa faca o cariera profesionala din acest sport. Martin a spus ca e timpul ca si alti tineri concurenti sa aiba sanse mari pentru castigarea competitiei.

Daca pana acum cel mai important moment era cel in care se duelau Martin si Andy, se pare ca anul acesta toata lumea isi va muta atentia la categoria ski acolo unde se anunta un duel interesant intre Dan Lasita si Alin Gavozdea, cei doi fiind principalii candidati la trofeu. Dan Lasita face parte din lotul national de ski si este campion national la slalom special.

La fete Anda Curuta porneste ca favorita. Ea are un palmares foarte bun facand parte de 8 ori din lotul natinal de ski si castigand nu mai putin de 13 medalii de aur la nationalele de slalom si super G. In 2001 a reusit sa castige campionatul national universitar din SUA si a luat parte si la doua campionate mondiale in 1999 si 2001.

Slalom 1