O noua partie de schi pentru incepatori se deschide in Gura Humorului

Posted by

Vesti bune pentru iubitorii sporturilor de iarna si mai ales pentru cei ce vor sa invete sa schieze .
Primarul Marius Ursaciuc a anuntat ca noua partie de schi pentru incepatori va fi functionala in statiunea Gura Humorului, in aceasta iarna.

Prima partie din statiunea Gura Humorului a fost inaugurata in februarie 2010, fiind realizata printr-un proiect cu finantare europeana de reabilitare si modernizare a zonei Arinis din oras. Valoarea de 11 milioane de euro mai cuprinde si trei terenuri de sport, doua piscine (una acoperita si una in aer liber), un bazin de inot pentru copii, retele de utilitati in parc si un punct de informare turistica.

partie_gura_humorului

Cea de-a doua partie, ce va fi inaugurata in acest an, a fost construita din banii publici.
Primariul Ursaciuc a mentionat ca investitia de 98.000 de euro a fost asigurata de la bugetul local, sume venite din incasarile obtinute din administrarea partiei pentru avansati, iar construirea unei noi partii a fost necesara pentru a separa schiorii incepatori de cei avansati si pentru a creste incasarile la bugetul local cu 40%.

Cea de-a treia partie de schi nu este gata inca. Din aceeasi sursa de venit, Ursaciuc a dispus inceperea lucrarilor la cea de-a treia partie de schi, ce va avea lungimea de 2 km.
Pentru cei mici, si nu numai, va fi amenajata o partie pentru sanii cu o lungime de 400 de metri.

Partia de schi omologata ca medie-dificila, are o capacitate de primire optima de 873 de schiori pe zi si a fost dotata cu instalatie de iluminat, cu cinci tunuri de zapada, cu o masina de batut zapada si un telescaun pe o lungime de 1.330 de metri. Avand o lungime totala de 1.478 de metri, o diferenta de nivel de 283 de metri, cu inclinare medie 19,7%, partia de schi pentru incepatori este perfecta pentru o aventura de neuitat in aceasta iarna.

Asa ca, daca nu ti-ai facut planuri pentru Revelionul 2014 si vrei sa te aventurezi pe noua partie de schi din statiunea Gura Humorului, ar trebui sa te grabesti in a-ti rezerva un loc, deoarece pana acum, locurile de cazare sunt ocupate in proportie de 85%.