Pariurile la schiul alpin sunt in ascensiune

Posted by

Mie, personal, imi place iarna, in schimb nu practic niciun sport al acestui anotimp alb, desi ar fi indicat. Sunt o persoana destul de activa, dar din pacate nu am niciun sport preferat pe care sa il practic cu regularitate.

Lasand la o parte aceste amanunte, consider ca orice activitate sportiva are o istorie a ei, mai mult sau mai putin interesanta. Dar, dupa cate m-am documentat, se pare ca si schiul are destule povesti interesante, de la legende la schi propriu zis.

Ce mi-a starnit interesul la acest sport sunt legendele, la prima vedere, de la zeita Skade (maestra a vanatorii) la legenda zeului Tunc-Poks, care se spune ca a vanat un ren folosindu-se de schiuri si astfel ar fi luat nastere galaxia. Nordicii aveau denumiri diferite pentru skiul drept, corespondent fiind piciorul drept si skiul stang, pentru piciorul stang. Cuvantul ski cu origine in limba germana veche inseamna „bat din lemn” si de aici fiecare tara si-a prelucrat propriul cuvant pentru a numi aceasta disciplina.

Interesant este faptul ca la inceputul erei noastre, Biserica a socotit schiul ca fiind o vrajitorie, dar ulterior istoricii au facut dreptate, fiind de partea celor care practicau acest sport de iarna, desi impropriu spus era un sport pe atunci. Schiurile au fost folosite si in lupte de catre popoarele nordice, mai exact de catre regimentele de schiori luptatori, despre care se spunea ca acopereau o suprafata destul de vasta intr-o singura noapte, folosindu-se de schiuri.

In anul 1850, schiul modern a inceput sa se dezvolte, norvegianul Sondre Norheim facand prima legatura intre gheata si partea prelunga de care se fixeaza. Acesta si-a castigat titlul de „parintele sariturilor cu schiurile”.

La o distanta de doar 4 ani, acest sport devine foarte popular in California, unde se construieste prima fabrica de schiuri. In Romania, inceputurile sporturilor de iarna pleaca de la o organizatie de minoritati germane din Transilvania, iar scopul era ca Muntii Carpati sa fie explorati. Astfel, primele trasee de turism montan iau nastere tot in secolul 19.

Istoria schiului este mai vasta si nu am sa va mai vorbesc despre, in schimb va spun ca, pe langa dezvoltarea sporturilor albe, a luat amploare si interesul publicului larg pentru activitatile sportive. Fie ca vorbim despre jucatori, echipe sau ca ne referim la spectatori / telespectatori, acestia au simtit nevoia de a impartasi pasiunea pentru schi. Sportivii, in acest sens, au devenit mai bine antrenati, mai buni, iar publicul a inceput sa isi indrepte atentia si spre pariurile pe echipa favorita. Daca destul de cunoscuta este parierea la fotbal, apoi si pariurile la schiul alpin se fac remarcate.

schi

Anul trecut, in 2015, a inceput sezonul cu numarul 50 al Cupei Mondiale la schi alpin si s-a incheiat undeva anul acesta, iar clasamentul, bineinteles, a fost afisat de catre agentiile de pariuri online. Cum industria pariurilor este intr-o continua dezvoltare si pariurile online castiga tot mai mult teren, pariorii se indreapta catre cele mai renumite agentii si urmaresc tot timpul cele mai bune oferte. Nu putini sunt cei pasionati de sporturi de iarna, care practica schi in anotimpul iernii, care fac pariuri pe jucatorul favorit si pentru ca deja s-au afisat rezultatele Cupei Mondiale, cu aceasta ocazie s-au aflat si castigatorii care au pariat.

Poate ca nu au fost foarte multi castigatori, dar s-au bucurat de reusita favoritilor si vor reveni de fiecare data sa parieze si sa se bucure de joc, meci, pentru ca sunt fani infocati si nu vor sa rateze vreo oportunitate.