10 motive pentru a alege ca destinatie de ski Franta

Posted by

Desi e ceva mai departe de noi decat Austria, dar nu mult mai departe, Franta merita din plin sa fie aleasa ca destinatie pentru cei pasionati de ski sau snowboard. Pretul este foarte bun si calitatea partiilor fac ca aceasta destinatie sa fie aleasa de pasionati. Anul acesta o sa mergem sa vizitam Puy Saint Vincent si daca te uiti pe harta este doar la 800 km de Kaprun, una din cele mai indragite statiuni ale romanilor. Deci daca tot e sa vrei sa ajungi in Kaprun sau in vreo statiune din zona Innsbruck poti sa mai mergi putin si ajungi si in Franta la Snow Explosion.

1. Faptul ca Franta are cel mai mare domeniu schiabil din lume, iar cu un singur skipass poti schia pe foarte multe partii face un prim motiv sa alegi Franta ca destinatie de schi. De exemplu skipass-ul Grand Glaxie iti permite sa te dai in 6 statiuni pe mai mult de 1000 de km de partie, ca sa nu mai vorbim de faptul ca printre ele se numara si La Grave.

2. Diferenta de nivel, in majoritatea locurilor fiind de 1000 de metri dar pe unele partii ajungand chiar si la 2000 de metri. Asta inseamna ca trebuie sa te tina picioarele ca sa poti sa te dai atatia km la vale.

3. Snowpark-uri super dotate. Aici, in special pasionatii de snowboard pot sa incerce tot ce le trece prin cap. Atentie la cum va dati, pe ce va dati si ce echipament de protectie aveti pe voi.

4. Partii pentru toate nivelurile. De cate ori ati patit sa va treziti ca nu toata gasca iubeste partia neagra pe care vreti voi sa va dati si prefera sa nu se mai dea ca e „naspa”. Ei bine sunt atatea partii incat e imposibil sa nu fie una pe gusturile fiecaruia.

5. Siguranta zapezii, sunt muntii aflati la inaltimi mari, pe unii dintre ei fiind zapada pana in mai.

6. Accesul usor la statiuni. Autostrada ajunge pana in zona si daca vii cu avionul e si mai usor.

7. Cazare langa partii, astfel nu mai stai 20 30 de minute sa ajungi la partie, deci dormi mai mult si esti mai odihnit pentru partie.

8. Posibilitati de distractie in afara schiatului: piscine, sanii trase de caini, patinaj, magazine, wellness etc.

9. Partii speciale pentru copii, in felul asta nu dai cu capul in pom si nici nu te incurci de ei pe partie. Asta daca stii sa te dai, ca o sa vezi probabil copilasi care se dau mult mai bine ca tine.

10. Pretul mic, mai ales cand vine vorba de o tabara amenajata unde sunt multe alte distractii deja incluse in pret. Si da, ma gandesc din nou la oferta celor de la Snow Explosion unde poti merge cu 259 euro timp de 7 zile (cazarea si skipass-ul incluse). Daca comparam cu Kaprun, unde skipass-ul e 200 de euro, eu zic ca merita din plin cei 800 de km in plus.

Toate astea fiind spuse, speram sa ne vedem pe partiile de schi in perioada 29 ian – 5 feb.