wine bars

5 motive pentru care wine bars merită încercate

Posted by

Wine bars reprezintă o idee relativ nouă la noi în țară, în comparație cu clasicele baruri cu oferte de băuturi variate. Cu toate acestea ele cresc pe zi ce trece în popularitate, mai ales în orașele mari. Iată 5 motive pentru care o astfel de experiență merită, chiar și dacă sunteți doar în trecere:

1. Atmosfera este una mult mai intimă decât într-un bar obișnuit. Muzica este la un volum mai mic care vă permite să purtați o conversație iar genul acesta de localuri nu sunt amenajate pentru un număr mare de clienți ci pentru grupuri restrânse care doresc să savureze un anume vin cu prietenii.

2. Poate fi o nouă experiență pentru anturajul dumneavoastră. Cu toții mergem la o bere cu prietenii. De ce și nu la un vin, într-un loc dedicat acestei minunate băuturi, unde puteți găsi sortimente din întreaga lume.

3. Gama de produse este atât de variată încât șansele să nu găsiți un produs care să vă placă sunt practic zero. Un wine bar are la dispoziție sute de sortimente importate de pe toate continentele. Puteți găsi un vin din California lângă unul italienesc, unul din Franța lângă unul din Chile. De la vinuri seci la vinuri dulci, albe, roșii sau rosè oferta variată vă oferă șansa să explorați de fiecare dată aromele unei alte podgorii. Poate la început  vă veți simți copleșiți de multitudinea de opțiuni dar există cineva care să vă ajute.

4. Personalul unui astfel de local nu sunt barmani ci specialiști. Experiența lor în domeniul vinurilor este variată iar unele wine bars au inclusiv sommelieri care vă stau la dispoziție. Pe site-ul cramahistria.ro puteți găsi aici o descriere mai detaliată a serviciilor pe care aceste baruri vi le pot oferi.

5. Multe wine bars au și servicii de restaurant. Meniurile oferite nu sunt precum cele de pub, deși veți găsi și excepții. Mult mai important este faptul că într-un wine bar vi se oferă șansa de a alătura felului comandat cel mai potrivit vin disponibil. Pentru aceasta puteți apela fie la cunoștiințele personale fie la sfaturile chelnerului sau sommelier-ului, asta dacă sunteți la început de drum în lumea vinurilor.

Aceste localuri reprezintă o experiență relaxantă iar pentru unii dintre noi o experiență unică. Deși ideea nu este la fel de răspândită în România, nu încă cel puțin, este clar că acest gen de afaceri vor deveni parte din cultura locală.