A nins la munte

Posted by

Stiu ca suntem in luna iulie dar schimbarile climatice din ultima vreme dau nastere la noi si noi recorduri. Astfel in Maramures pe Varful Pietrosul Rodnei avem prima ninsoare pe anul acesta.

Primarul din Borsa, Sorin Timis a declarat ca ultima ninsoare pe timp de vara s-a inregistrat in august 2004, in urma cu 15 ani. Deci e un fenomen destul de rar dar nu nemaintalnit in zona.

„Noaptea trecută a fost destul de rece, chiar foarte rece pentru luna iulie, dimineaţă la ora 7,00, în Borşa se înregistrau 10 grade Celsius, iar pe Vârful Pietrosul Rodnei se puteau vedea din oraş petice mari de zăpadă, semn că, în timpul nopţii, a nins”, a spus Sorin Timiş.

Se pare ca temperaturile sunt in continuare in scadere ceea ce ar putea aduce un nou strat de zapada pe Varful Pietrosul Rodnei.

Legat de schimbarile climatice si de incalzirea globala, aceasta va avea reprercursiuni si asupra anotimurilor de iarna asa ca daca lucrurile continua in aceasi maniera ca si pana acum ne putem astepta la iarna la ninsori abundente si straturi de multi metrii de zapada.