Aproape 100 de concurenti in competitiile 4XCross la Arena Platos Paltinis

Posted by

Nu stiu daca va mai amintiti despre complexul Arena Platos Paltinis despre care am scris intr-unul din articolele trecute, dar daca nu va amintiti prea multe lucruri despre acesta as vrea mai intai sa dati o fuga pana aici, unde o sa aflati mult mai multe lucruri interesante care se intampla in acest complex.

Asa cum v-am spus si in articolul trecut weekend-ul care tocmai a trecut s-a desfasurat in complexul Arena Platos Paltinis doua dintre cele mai spectaculoase concursuri ale sezonului. Astfel ca sambata s-a desfasurat concursul de ski si de snowboard, care a avut loc in fun-park-ul complexului aranjat intr-un mod cu totul si cu totul special. Astfel ca traseul concursului a constat in:

  • 2 valuri imediat dupa poarta de start (cu asta s-a inceput traseul);
  • 2 kickere avand o lungime de 8 si respectiv de 10 metri;
  • 2 contrapante (de stanga si de dreapta);
  • apoi un nou kicker inaintea portiunii abrupte;
  • iar la aterizare o noua contrapanta, dar si un viraj inainte de poarta de sosire;

Tot acest traseu a fost realizat de catre Alexandru Barbu, iar la acest concurs au participat 18 concurenti la categoria ski si 24 de concurenti la categoria snowboard, veniti din toate colturile tarii. Pentru a selecta cei mai buni 16 concurenti pentru cea de-a doua faza a concursului coborarea a fost conometrata. Astfel ca cei 16 concurenti au format 4 echipe de cate 4 concurenti.

Apoi a mai avut loc o etapa a concursului in care au ramas concurenti mai putini, ca in final sa ramana 4 concurenti. Iar castigatorul de la ski a fost Pap Koppany din Miercurea Ciuc, iar celelalte doua locuri fiind ocupate de Thomas Cojanu si Robert Fratila din Sinaia. La snowboard castigatorii au fost urmatorii: Andrei Subran din Azuga (locul I), locul secund fiind ocupat de Vad Trambitas din Sibiu, iar locul III de Zoltan Reisz din Miercurea Ciuc.

Duminica schiurile si placile au fost inlocuite cu bicicletele. La acest concurs au luat parte 47 de concurenti din orase precum: Bucuresti, Cluj, Brasov, Botosani, Hunedoara, Timisoara, Alba, Bistrita, Targu Mures si multe alte localitati. Toti concurentii au avut de parcurs in prima faza traseul partiei de sanii, iar primi 32 de concurenti au trecut in faza urmatoare pe traseul de cross in grupe de cate 4 concurenti. Iar castigatorii au fost urmatorii: Gabor Pal din Miercurea Ciuc a terminat pe locul I, Vincze Punkosti din Cluj, Ionut Bodnar din Campulung Moldovenesc si de Oviciu Seician si Dan Dobra din Sibiu.

La sfarsitul acestei saptamani se anunta noi provocari si noi concursuri pentru pasionatii de zapada. Pentru urmatoarele doua concursuri ce vor avea loc in acest weekend, traseul va fi reamenajat pe patru platforme, cu kickere, tevi, si box-uri pentru a permite concurentilor trick-uri cat mai spectaculoase. Asadar daca aveti de gand sa va relaxati undeva la munte si la zapada puteti alege locul ideal pentru asta si anume complexul Arena Platos Paltinis.