Cele mai frumoase locuri de vizitat iarna in Romania

Posted by

Stiu ca iarna nu prea este un anotimp din care sa iesi din casa. Cu atat mai mult sa-ti faci fel si fel de planuri pentru a merge in diverse locuri, sa vizitezi ceva sau mai stiu eu ce ai putea face. Stiu ca pe timp de iarna ai sta si tu a fel ca mine in casa si cat mai aproape de o sursa de caldura, mai ales atunci cand vremea de afara nu e deloc prea prietenoasa cu noi cei sensibili. Dar daca ar fi sa vizitezi locuri in concediul tau sau vacante, iata cateva din locurile pe care nu ar trebui sa le ocolesti pe timp de iarna.

Balea Lac si Hotelul de Gheata – as putea spune ca este unul din locurile mele preferate desi pana anul trecut nu-l vizitasem. Am fost placut surprinsa de marele iglu de gheata si ma refer la hotelul de gheata realizat din gheata Lacului Balea. Eu am vizit locul asta chiar la inceput de primavara si mi-a placut foarte mult zona. Si in plus de asta si mancarea de la cabana este foarte gustoasa. Daca aveti timp nu uitati sa vizitati si acest loc cu privelisti minunate.

balea-lac-si-hotelul-de-gheata

Sibiu – pot spune ca Sibiul este cel mai frumos loc din tara pe timp de iarna. Asta datorita vestitului targ de Craciun si a tuturor beculetelor ce impodobesc piata din Sibiu. Daca intr-adevar vrei sa vezi un loc magic Sibiul este cel mai potrivit. Eu recunosc l-am vizitat cu multi ani in urma exact in seara de Craciun sau mai bine spus dimineata, caci ne-a prins zorii zilei in drum spre Sibiu. Si  credeti-ma ca nu regret acea experienta chiar deloc. Si daca as putea cu siguranta as pleca si in acest moment sa vizitez Sibiul.

sibiu

Poiana Brasov – este una dintre cele mai frumoase si vestite statiuni din tara. Poate pentru privelistea pe care o ofera sau pentru buna dispozitia pe care o gasesti la tot pasul si nu numai pe timp de iarna. Daca ai in plan sa-ti petreci sarbatorile de iarna in Poiana Brasov sper ca ti-ai facut din timp rezervare pentru cazare si nu numai, altfel nu stiu ce ai mai putea gasi in aceste zile.

poiana-brasov

Castelul Bran – locul cu cele mai frumoase legende si povesti. Cred ca toata lumea stie despre ce vorbesc si nu mai este nevoie sa aduc eu detalii suplinetare. Recunosc la Castelul Bran inca nu am ajuns spre rusinea mea, dar sper sa ajung cat de curand.

castelul-bran

Pasul Tihuta – daca intr-adevar vrei sa te rupi de lume si cauti linistea deplina, locul asta este perfect. Pentru cei ce l-au vizitat nu mai sunt lucruri de spus, iar pe curiosi ii invit sa mearga fara nici un fel de retinere.

pasul-tihuta

Si gata am terminat cu lista celor mai frumoase locuri din tara pe timp de iarna. Nu stiu daca tu esti de aceeasi parereca si mine, dar te rog daca nu le-ai vizitat inca sa le vizitezi.