Statiuni perfecte unde poti schia iarna asta

Posted by

Sunt din ce in ce mai fericita ca se apropie sarbatorile de iarna si odata cu ele si concediul meu. Am nevoie de o pauza ce-i drept, dar nu am sa ma plang pentru faptul ca acum in acest moment am un program ceva mai incarcat. Pe de alta parte ma bucur foarte mult sa stiu ca voi fi in sfarsit aproape de oameni dragi si mai mult decat atat de familie si prieteni apropiati.

Si cum de obicei ne place sa petrecem sarbatorile de iarna impreuna m-am hotarat ca de aceasta data sa facem ceva diferit, ceva de care sa ne amintim peste ani cu placere. Si pentru ca stiu ca majoritatea apropiatilor sunt pasionati de ski m-am decis sa fac o lista cu cele mai importante statiuni de pe la noi unde poti schia in voie. Iar pe lista pe care tocmai am intocmit-o se gasesc urmatoarele statiuni: Predeal, Paltinis, Vatra Dornei, Poiana Brasov si Tusnad.

Tusnad

Eu una am vizitat Tusnadul vara si nu prea stiu cum arata pe timp de iarna si cred ca ar fi o idee buna sa mergem aici, dar aceasta decizie o vom lua cu totii. In schimb pot spune ca in Tusnad puteti gasi partia cu acelasi nume unde pot schia persoane de toate varstele, deoarece are un grad scazut de dificultate si bineinteles schiat se poate imbina cu diverse activitati de familie. Aceasta fiind o partie excelenta pentru familii, dar si pentru incepatori.

tusnad-iarna

Poiana Brasov

Pot spune ca Poiana Brasov este una dintre cele mai cautate statiuni si in acelasi timp tranzitate. Atat pe timp de iarna, cat si vara aceasta este plina de turisti si nimeni nu poate contesta acest lucru. Pe de alta parte statiunea are poate cel mai frumos peisaj cu care sa te imbie si sa te ademeneasca. De asemenea aici veti gasi partii precum:

 • partia Lupului – nivel ridicat de dificultate;
 • partia Sulinar – nivel mediu de dificultate;
 • partia Drumul Rosu – cea mai lunga partie de ski si in acelasi timp avand un grad de dificultate scazut, accesibil tuturor;
 • partia Bradul – cea mai cunoscuta partie in randul incepatorilor de ski;
 • partia Stadion – are o lungime de aproximativ 325 de metri si o diferenta de nivel de circa 30 de metri.

poiana-brasov-iarna

Vatra Dornei

Pe langa faptul ca se afla in inima Bucovinei, un loc plin de traditii as putea spune ca peisajul este unul dintr-un vis. Cele mai bune partii de schiat din Vatra Dornei sunt urmatoarele:

 • partia Dealu Negru – nivel mediu de dificultate;
 • partia Veverita – iluminat nocturn, instalatie pentru zapada artificiala, iar gradul de dificultate este mediu;
 • partia Parc 1 – grad de dificultate mediu destinata pentru schiorii intermediari;
 • partia Parc 2 – grad scazut de dificultate destinata schiorilor incepatori;

vatra-dornei-iarna

Paltinis

Daca tot vreti sa vizitati targul de Craciun din Sibiu nu ar fi rau sa ramaneti si la ski in Paltinis. Aici veti putea gasi partii precum:

 • partia Oncesti 1 – o partie numai buna pentru incepatori;
 • partia Oncesti 2 – este o partie potrivita atat pentru schiorii incepatori, cat si pentru schiorii cu un nivel mediu in ceea ce priveste schiatul;

paltinis-iarna

Predeal

Cred ca este cea mai bogata statiune in partii, pe langa faptul ca este si foarte aproape de casa mea, dar asta-i doar un mic detaliu. Partiile din Predeal dispun toate de telescaun si de babyschi. Printre multele partii de aici amintesc:

 • partia Cocosul – grad de dificultate mediu;
 • partia Sub Teleferic – partia principala are un grad ridicat de dificultate in timp ce prelungirea acesteia este potrivita si perfecta pentru incepatori si copii;
 • partia Clabucet Sosire – grad de dificultate scazut, beneficiaza de zapada artificiala;
 • partia Clabucet Scoala – grad scazut de dificultate dedicata micutilor pentru a invata sa schieze;

predeal-iarna

Din toata lista asta lunga de partii si statiuni o sa ne fie foarte greu sa ne decidem la una singura si probabil ca multi vor fi nemultumiti. Habar nu am cum vom alege pentru a impaca pe toata lumea fara exceptie.