Cum poti sa te mentii in forma timp indelungat?

Posted by

Stiu ca iti plac sporturile de iarna, de aceea iti place sa fii mereu pregatit pentru a face fata placerii tale maxime. Dar ce poti face ca sa te mentii mult mai mult timp in forma? Cred ca toata lumea si-a pus aceasta intrebare cel putin o data in viata sa. Da, nu este prea placut sa te obisnuiesti cu ceva, apoi sa iei o pauza si sa-ti dai seama ca nu mai ai nici o sansa sa fii in forma daca in te reapuci de acel sport sau obicei pe care il aveai. Am intalnit destul de multe persoane care s-au plans ca nu mai sunt in forma pe care si-au dorit-o in momentul in care au ajuns pe partie.

Si pentru ca intotdeauna mi-a placut sa-mi ajut apropiatii si nu numai le-am tot repetat sa se apuce sa faca putina miscare inainte de a merge si a ne distra pe partie. Nu de alta, dar e atat de ciudat ca tu sa poti sa rezisti mai mult, sa te dai pe partie, iar ceilalti sa se uite de pe margine la ceea ce tu faci pentru ca ei nu mai sunt in stare. Chiar mi-am dorit ca ai mei prieteni sa aiba o rezistenta mult mai mare pe partie, decat au avut ei anii trecuti.

Si pentru ca vreau sa-mi stiu amicii in cea mai buna forma le-am propus sa-si faca rost de o bicicleta eliptica de calitate. Cel putin asa le usurez putin din munca lor de a se mentine in forma. Multi dintre ei au acea parte mai neplacuta in programul si in viata lor – asa numita lene, care nu prea ii lasa sa dea frau liber creatiei lor si nici macar nu ii lasa sa faca putina miscare.

De aici a si pornit initiativa mea de a ii ajuta sa gaseasca o cale potrivita si optima prin care sa se poate stimula si a face miscare. Pana la urma pregatirea pentru iarna este la fel de importanta ca si pregatirea pentru vara, mare si plaja. Si in plus de asta este foarte important ca in fiecare zi sa ne alocam cateva minute pentru a avea grija si de trupul nostru.

In plus de asta relaxarea ar fi mult mai eficienta, daca inainte incerci sa faci cateva exercitii fizice, indiferent pentru ce parte a corpului vei vrea. Dar pana una alta sper ca macar sa reusesc sa-i fac sa foloseasca si acea bicicleta, ca de scos din casa nu mai vorbesc.