Spectacol balcanic in weekend la Arena Platos Paltinis

Posted by

Asa cum am scris si martea trecuta s-au intamplat lucruri frumoase la complexul Arena Platos Paltinis. Iar pentru a va reimprospata memoria si mai bine puteti gasi imformatii aici si aici. De aceasta data putem spune ca au avut loc cele mai frumoase competitii, si anume: Arena Freestyle Open, o noua etapa a World Rookie Tour si bineinteles sarbatoarea internationala, World Snowboard Day.

In weekend-ul trecut s-au intalnit cei mai buni romani pasionati de spoturile de iarna cu un grup de tineri veniti tocmai din Bulgaria. Iar in urma acestei intalniri oamenii s-au bucurat de cea mai frumoasa si mai spectaculoasa competitie. In plus de asta trebuie sa mai spun ca aceasta competitie s-a desfasurat sub deviza evenimentului Transylvania Rookie Fest.

Si cum nu se putea mai bine weekend-ul a inceput cu cea mai cunoscuta competitie – Arena Freestyle Open unde au luat startul 38 de concurenti, dintre care 8 schiori, pregatiti pentru terase cu elemente de dificultate mica, medie si mare. Bineinteles ca in mare parte snowboarderi au dus greul competitiei, dar nici cei 8 schiori nu s-au lasat mai prejos.

Astfel ca spectatorii au putut savura rasuciri de 720 de grade kickere, sarituri pe spate de pe shooter, rotatii complexe pe box si pe tevi. Si dupa o asemenea competitie bineinteles ca nu puteau sa lipseasca si castigatorii. Principala categorie de concurs a fost castigata de Gergo Iszlay de 20 de ani din Miercurea Ciuc. Alti castigatori au mai fost si Slavov Konstantin, Petrov Kamen.

 

Printre acestia s-au enumerat si ceilalti castigatori de la celelalte etape, Matyias Iszlay din Miercurea Ciuc, sibianul Matteo Spagli, Tudor Pitulea din Bucuresti si Emil Sunkov din Bulgaria. In ceea ce priveste castigatorii de la ski tot ceea ce a insemnat locuri fruntase a apartinut romanilor. De altfel, castigatorii sunt urmatorii: Koppany Pap, Botond Simonffy si Akos Kovacs. Iar duminica, cei mai tineri concurenti s-au intrecut pentru un loc in marea finala a World Rookie Tour, ce va avea loc in Austria, la Kaprun.