Pasiunea pentru schi imbina necesarul cu placerea de a schia

Posted by

Cand spun iarna, ma duc direct cu gandul la multa zapada, la munte si la sporturile acestui anotimp. Chiar daca nu ma pasioneaza vreun sport anume, imi place ca iarna sa merg pe partie si sa ma dau cu sania, sa ma distrez alaturi de prietenii mei. Majoritatea dintre ei sunt impatimiti ai muntelui, indeosebi in anotimpul rece, cand petrec mult timp pe partie, schiind sau dandu-se cu snowboard-ul.

Pentru ca este foarte necesar a se practica un sport sau a face exercitii fizice, in general, nu trebuie sa uitam ca iarna este anotimpul in care marea majoritate trece de la activitati in aer liber la hibernare. Practic, avem tendinta sa ne indreptam spre polul opus, acela al sedentarismului si acesta este un lucru ce trebuie corectat sau, mai bine zis, asupra caruia trebuie intervenit. Chiar daca este frig afara, asta nu inseamna ca nu putem sa facem miscare, lucru ce imi este amintit de fiecare data de prietenii mei pasionati de schi.

Intrucat fiecare dintre noi lucreaza, munceste in domenii diverse si are mai mult sau mai putin timp liber, trebuie sa ne ocupam si de viata personala si sa avem grija de propriul corp, atat fizic cat si psihic. Cativa dintre prietenii mei s-au gandit sa nu mai faca naveta spre job, fiind un drum obositor. Au cautat pe internet „mutari Bucuresti” si s-au convins de preturile la chiriile din capitala. Chiar daca unele weekend-uri le vor petrece la munte, astfel va fi mult mai usor sa economiseasca timp si sa se bucure si de putinul liber pe care il au, fiind destul de ocupati.

prieteni la ski

Cu ideea de mutari Bucuresti sau relocare, mai exact, am venit eu acum ceva timp, in urma unor discutii pe care le-am avut cu niste cunostinte de ale mele care lucreaza in domeniul imobiliar si cunosc foarte bine piata. De aceea prietenii mei s-au gandit foarte bine si se vor scuti de cheltuielile cu naveta. Vor avea timp pentru schiat iarna si nu numai, chiar si in concedii, mai ales.

Daca acum ceva timp radeau de mine ca nu stiu sa schiez si ca trebuie sa invat, mi-am propus ca in iarna acestui an 2016, sa invat tehnicile pentru incepatori si sa merg pe partie. La prima tentativa a mea de a schia, cu siguranta voi cadea sau, ca un incepator care invata, voi invata sa schiez cu picioarele apropiate, depinde de instructorul pe care o sa-l am. Bineinteles ca o parte dintre amicii mei s-au oferit sa ma invete fara sa fiu nevoita sa platesc asa zisele cursuri, dupa ce unul dintre ei mi-a zis ca „tu ai venit cu ideea de mutari in Bucuresti, iar noi te ajutam sa inveti sa schiezi”. As putea sa il numesc schimb de idei, destul de interesant si practic.