Schimbarea cauciucurilor pentru sezonul rece o necesitate

Posted by

Nu mai stiu exact cand am scris ultima data despre schimbarea cauciucurilor pentru sezonul rece, dar probabil anul trecut pe aceeasi vreme. Sincer nu as vrea sa ma pun in locul posesorilor de automobile, nu pentru ca eu nu am una, ci pentru ca mi se pare o intreaga bataie de cap in fiecare sezon, in fiecare an. Parca toate aceste mici dificultati pe care le intampini cu masina ar fi interminabile. Daca pana acum nu ati reusit sa le schimbati puteti incerca cauciucuri de iarna stabile si rezistente care sa va ofere siguranta in trafic.

M-am gandit de foarte multe ori daca sa fac si eu acest pas „in randul lumii” si sa-mi achizitionez o masina, dar de fiecare data gandul acesta mi-a fost spulberat de sezonul rece. Atatea probleme, schimba cauciucurile primavara, schimba cauciucurile toamna si macar de-ar fi doar astea singurele chestii de care dai.

Dar nu, de fiecare data mai apare ceva, de fiecare data mai trebuie sa mai inlocuiesti ceva la masina si in plus de asta vai de cel ce provoaca vreun accident. Si nu ma refer la acele accidente grave, ci la micile tamponari pe care le poti avea la orice pas din neatentia ta sau a altora.

Daca se intampla ceva de genul acesta ar trebui sa ai parte de cei mai tari nervi, deoarece stim cu totii cat trebuie sa astepti dupa firmele de asigurari pentru a putea sa-ti repari masina linistit. Dar sa nu mai vorbim despre aceste lucruri triste ca s-ar putea sa ma deprime si mai mult decat vremea de afara. Si pentru ca am inceput sa va vorbesc despre schimbarea cauciucurilor cred ca ar fi mult mai bine sa stiti de ce trebuie sa faceti acest lucru.

De ce trebuie sa schimbi cauciucurile in timpul sezonului rece?

In primul rand ar trebui sa te gandesti la sanatatea ta. Nu poti lasa totul in mana domnului ca te va apara de toate accidentele pe care le poti avea pe parcursul vietii. In plus de asta fie ca vrei fie ca nu legea te obliga sa iti schimbi cauciucurile pe timp de primavara/toamna.

De ce sa nu recunoastem ca cei mai multi dintre noi schimba aceste cauciucuri de teama legii si nu pentru ca ei singur constientizeaza pericolul la care se pot supune de buna voie pe timpul iernii si nu numai. Cred ca ar fi mult mai bine daca toata lumea ar gandi la toate faptele lor inainte de a le produce si ar actiona in consecinta.

Uneori chiar am impresia ca ne ascundem dupa degete pentru a scapa basma curata cu multe dintre problemele pe care nu le tratam cu seriozitate. Si repet acest lucru se intampla pentru unii dintre noi, caci nu toti suntem la fel si nu toti avem aceleasi idei.

In al doilea rand nu trebuie sa fii un amator al sporturilor de iarna ca sa bati drumul de foarte multe ori la munte in timpul iernii. Si pentru ca trebuie sa respecti cateodata si legile naturii ar trebui sa te echipezi corespunzator cu ot ce ai nevoie indiferent ca esti doar in treacat pe un drum de munte sau pe un drum cu zapada.