Sfaturi pentru competitia de hike & ride ce se apropie de start!

Cateva sfaturi ce va pot fii utile in cazul in care doriti sa concurati la competitia Red Bull Oslea Hiride deoarece startul celei de a 7-a editii a acestui concurs se apropie cu pasi repezi.

Red Bull Oslea Hiride este unica competitie de hike & ride de la noi din tara. Taseul pe care participantii il vor avea de parcurs se afla in Masivul Oslea, situat langa Parcul National Retezat. La linia de start vor participa atat cateteni romani cat si straini.

Persoane cu experienta din juriul acestui concurs au dat cateva sfaturi pentru concurenti privind punctarea sau depunctarea in functie de ce se intampla pe traseu. Nume precum Radu Lungu si Constantin Bodea vor juriza partea de snowboard, iar Alin Gavozdea si Bogdan Stanila partea de schi. Acestia patru vor juriza la cea de a 7-a editie a concursului, pe data de 24 februarie.

Sfatul juratilor:

„Pentru proba de coborâre, concurenții trebuie să fie atenți, în primul rând, la linia pe care și-o aleg, mai precis la gradul de dificultate a acesteia, apoi la fluiditatea și gradul de control pe care îl arată în coborâre și, nu în ultimul rând, la artificiile tehnice – sărituri sau trick-uri executate în coborâre”, a declarat Constantin Bodea, membru al juriului pentru proba snowboard.

Participantii vor incepe cu proba de urcare, de la cota 1.300, cu o lungime de 3,5 km pana ce vor ajunge la 1.940 m altitudine. Urcarea nu este jurizata, aceasta proba va fi luata in considerare in functie de timpul in care fiecare concurent parcurge cei 3,5 km. Proba jurizata consta in coborare pe o distanta de 1,4 km. Panta traseului este de 45º, permitand concurentilor sa dea dovada de fluiditate, control si tehnica la coborare. Juriul va acorda punctaje tinand cont de tehnica, linia de coborare si trick-urile executate.

„Concurenții de la proba schi au de pierdut cel mai mult la categoria control, pe motiv că, în urma unei căzături urmate eventual și de pierderea unuia dintre schiuri, sau a ambelor din legătură, au parte de o depunctare considerabilă. Un concurent care pierde un schi pe coborare nu va avea scor final. Drept urmare, țineți totul sub control”, a declarat Bogdan Stanila, membru al juriului pentru proba schi.

„Greșelile care îi pot ustura cel mai mult pe concurenți pe partea de coborâre sunt: ieșirea din zona de concurs, căzăturile urmate de pierderea echipamentului, apoi căzăturile în așa numitele no fall zone – zone foarte expuse. Coborârea traseului dovedind o tehnică precară – fără control sau foarte încet, de asemenea, reduce foarte mult din punctajul acordat”, adauga Constantin Bodea.

Acesta sfatuieste doritorii sa nu se supraestimeze si sa-si aleaga traseul in functie de capabilitatea pe care o are fiecare.

Locurile sunt limitate fiind 4 categorii: Pro Masculin, Open Masculin, Pro Feminin si Open Feminin. Red Bull Oslea Hiride va gazduii 130 de concurenti, la categoria pro 30 iar la categoria Open 100.

One comment

Comments are closed.