Maine incepe weekend-ul familiilor la Arena Platos Paltinis!

Weekend-ul acesta este dedicat familiilor la Arena Platos Paltinis. Va avea loc cea de a 7-a editie a concursului de sanii si cea de a 5-a editie a concursului pentru familii.

Organizatorii au facut eforturi in aceste zile calduroase pentru a produce permanent zapada pe partiile complexului. Astfel, in acest weekend conditiile pentru ski vor fi excelente.

Tinandu-se de traditia ce a inceput acum 7 ani, in primul sfarsit de saptamana din an se organizeaza concursurile de sanii sambata si cel pentru familii duminica.

Anul acesta concursul este mai amplu fata de editiile din anii trecuti. Au fost introduse categorii pentru cei mici dar si dificultatea traseelor a fost adaptata in functie de categoriile de varsta din care fac parte concurentii. Micutii au fost impartiti in trei categorii de varsta. Prima categorie este alcatuita din copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 9 ani; acestia vor putea participa doar daca sunt insotiti de un adult. Urmatoarele doua categorii sunt cele pentru copii cu varste cuprinse intre 10 si 13 ani, respectiv 14-17 ani. Adultii (pesroanele cu varste mai mari de 18 ani) au o categorie doar pentru ei avand de parcurs cel mai lung traseu de pe partie.

Inscrierile in concurs sunt gratuite pentru orice categorie de varsta. Acestea vor avea loc in dimineata de sambata, 6 ianuarie intre orele 10 si 12:45 in apreski-ul resortului.

Concurentii ce vor urca cu telescaunul pana la capatul partiei si sunt oblicati sa poarte casti de protectie omologate pentru ski sau snowboard. Este permis ca acestia sa poarte protectii pentru coate si genunchi.

Inainte de concurs, concurentii trebuie sa faca o tura de recunoastere a partiei. Recunoasterea se va face urcand pe jos pana in varf iar acestia au dreptul sa coboare partia o singura data, ca antrenament.

Concursul pentru cei mici incepe la ora 14 iar cel pentru adulti incepe la ora 15. Ceremonia de premiere va incepe la ora 16, premiile fiind impartite astfel: Locul I castiga un board slide, locul II castiga o sanie de plastic iar locul III o pereche de ochelari de schi.

Duminica, 7 ianuarie are loc concursul pentru familii. Editia de anul acesta incepe la ora 11. Inscrierile se vor face tot la apreski-ul complexului, intre orele 8 si 9:30. Locul I este recompensat cu un voucer Decathlon in valoare de 1000 de lei, locul II primeste un voucher de 700 de lei iar locul III unul de 300 de lei.

Arena Platoș Păltiniș este un complex gândit special pentru familii. Am investit multă atenție în școala de ski, în centrul de închirieri, în modalitățile de petrecere a timpului atât pentru cei mari cât și pentru cei mici. Cursa dedicată familiilor este unul dintre cele mai atractive evenimente pentru noi și pentru prietenii noștri care vin sezon de sezon la Arena Platoș. Ne bucurăm nespus să vedem cum între aceste familii se dezvoltă de la an la an o „rivalitate” sportivă tot mai atractivă, copiii leagă prietenii, familiile la fel, e un concurs emblemă pentru Arena Platoș Păltiniș”, spune Ioana Dragomir, managerul complexului.