Tot ce ai nevoie la schi este o saltea buna

Posted by

Imi aduc aminte acum cativa ani cand am fost in Franta la schi. Primul soc pe care l-am avut a fost cand am luat in primire camerele de la hotel. Erau atat de mici incat nu se incadrau in viziunea mea nici macar la o stea si erau departe de ceea ce ma obisnuisem eu la pensiunile din Austria. Desi asta parea sa fie un defect major, erau totusi si avantaje la hotelul la care am stat, si unul din aspectele care mi-a placut foarte mult a fost faptul ca unul din telescaune se oprea chiar la fereastra camerei mele, daca as fi avut o scandura de lemn de la balcon catre muntele din fata mea as fi ajuns direct la telescaun in cateva secunde, un alt avantaj a fost ca desi hotelul nu avea net sau nu ne-am inteles noi in franceza sa primim net mai bine zis am gasit net la un internet caffe aflat chiar la parter sub camera mea. Ei vindeau acces pentru sala dar cum ma puteam conecta si din camera la wifi-ul lor nu a fost nici un fel de problema sa achizitionez un abonament de 3 zile si sa il folosesc fara probleme din camera.

Revenind la spatiul foarte mic al camerei, care initial m-a socat. Dupa 20 de minute am inceput sa realizez ca seara mancam la restaurant, ca ziua suntem toata ziua pe partie si ca in camera intram doar sa dormim, mai mult chiar placile de snowboard si schiurii le lasam la uscat intr-o camera speciala cu vestiare la subsolul hotelului, pe unde si intram direct de pe partie. Asa ca mi-am dat sema ca tot ce ne trebuia era o saltea 100×190 cat mai moale si pe care sa ne odihnim oasele si mai ales muschii dupa o zi pe partie.

Si intradevar saltelel erau bestiale, nu era camera nici cea mai ingrijita cu putinta si cu siguranta nici cea mai mare dar aveau saltele de calitate superioara pe care dormeai excelent, iar pana la urma asta e tot ce conteaza cand esti la schi. Ma rog mai conteaza si calitatea partiei, cate telescaune si teleschiuri are, cat de intretinuta e si daca e suficienta zapada dar despre toate acestea o sa va povestesc intr-un episod viitor.