austria

Unde poti schia in luna mai?

Posted by

Stiu ca uneori pare incredibil sa fii aproape de zapada chiar si in toiul verii, mai ales ca ne apropiem cu pasi repezi de vara torida ce se anunta. Dar pentru pasionatii de ski si snowboard faptul ca inca se mai pot bucura de pasiunea lor este un adevarat dar oferit de natura. Banuiesc faptul ca deja stiti ca nu vorbim despre zapada de pe la noi, caci ea este aproape inexistenta, chiar daca de curand a mai si nins.

Ei bine, in acest articol vreau sa scriu despre cateva zone din Austria unde inca se mai poate schia si in luna mai. Nu cred ca mai este o necunoscuta faptul ca pasionatii de ski merg in Austria, in cele mai cunoscute zone, iar printre ele amintim: Hochzillertal Kaltenbach, Schladming-Dachstein, Tirol, Innsbruck, Salzburg si multe altele.

Printre multe altele, romanii ce sunt pasionati de aceste sporturi de iarna se pot bucura acum de nenumarate beneficii venind la ski in Austria, iar unul dintre ele ar fi preturile cu mult mai reduse fata de sezonul de iarna. Tot la acest capitol putem adauga si vremea buna, dar si lipsa aglomeratiei pe partie. In plus Austria se bucura de un numar foarte mare de tunuri de zapada ce pot asigura zapada necesara pentru astfel de activitati.

Probabil ca deja stiti faptul ca Innsbruck este statiunea unde poti ajune cu tramvaiul pana aproape de partie, mai exact la baza partiei. Aceasta statiune se bucura de peste 300 de kilometrii de partie, bineinteles tot aici gasiti cazare de 4 stele. Nici Hochzillertal Kaltenbach nu este de ocolit, deoarece aceata a fost declarata cea mai buna statiune de ski din intreaga lume, calitatea partiilor fiind deosebita.

Iar daca preferati ceva mai rustic in varf de munte puteti de asemenea sa alegeti statiunea Schladming-Dachstein. Aici te poti caza la una dintre peste cele 50 de cabane de pe varful muntelui si te poti bucura de meniuri speciale traditionale. Iar acum ca ti-am adus la cunostinta acest lucru nu cred ca mai este cazul sa iti spun ce ai de facut. In alta ordine de idei si vremea buna de afara e pe placul pasionatilor de ski.