Afla nivelul de schi la care te afli

Posted by

Nu stii la ce nivel te afli atunci cand vine vorba sa schiezi? Ei bine, citeste categoriile de mai jos si identifica-te intr-una dintre ele.

1.Incepator

Nu ai schit niciodata, in schimb exista posibilitatea sa cunosti principiile de baza ale acestui sport.

2.Intermediar(primul nivel)

Ai schiat pe partii mici, nefiind foarte sigur pe tine. Esti capabil de a face intoarceri, de a mari viteza si de a te opri. Iti recomandam cateva cursuri cu instructori specializati pentru a putea trece la urmatorul nivel.

3.Intermediar(al doilea nivel)

Esti sigur pe tine atunci cand schiezi si poti controla mult mai bine directia. Viteza e mai mare, iar acum te poti descurca pe majoritatea partiilor. Esti pregatit pentru a incepe sa schiezi pe partiile negre, adica foarte abrupte, dar doar daca participi mai intai la anumite cursuri care te vor invata lucruri pe care este necesar si indispensabil sa le cunosti.

4.Intermediar(al treilea nivel)

Te descurci de minune pe partiile rosii, ba chiar pe unele partii negre, daca toate conditiile de schi sunt bune. Esti nerabdator sa incerci unele si mai periculoase, fiind dornic sa simti adrenalina in stare pura.

Aceste niveluri sunt cel mai des intalnite. Pe langa acestea, am mai putea aminti nivelul Avansat si Expert. De obicei, acestea doua sunt detinute doar de catre schiori profesionisti, cei care participa la concursuri nationale si internationale. Nu uita, la orice nivel te-ai afla, echipeaza-te potrivit. Poarta casca de protectie si ochelari. Te vor ajuta mai mult decat iti poti imagina. In plus, incearca sa nu incepi de la prima coborare cu multe viraje sau sa ai o viteza prea mare. Da-ti timp sa te obisnuiesti, sa cunosti partia. Apoi, cu siguranta ca te poti desfasura asa cum iti place si poti incerca lucruri noi, interesante.