Biserica de Gheata, de la Balea Lac

Posted by

Sfarsitul de saptamana care tocmai s-a incheiat a adus vesti bune pentru toate acele persoane pasionate de hotelul de gheata, de la Balea Lac. Veste foarte buna pentru aceste persoane consta in sfintirea Bisericii de Gheata. Acest lucru s-a intamplat vineri, 27 ianuarie, la – 11 grade Celsius. Un alt lucru foarte important consta in faptul ca biserica a fost construita in fiecare an, pe timp de iarna si timp de 10 ani.

Ceea ce mai trebuie adaugat este faptul ca Biserica de Gheata este construita din blocuri de gheata de 50 – 60 de kilograme, taiate din lacul glaciar Balea si utilizandu-se aceeasi tehnica de constructie ca si in cazul hotelului de gheata. Ceea ce pare fi surprinzator in cazul acestei biserici este faptul ca aici vin parinti ce vor sa isi boteze micutii, si chiar reusesc acest lucru.

Acelasi lucru se poate spune si in cazul tinerilor ce vor sa se casatoreasca in fata lui Dumnezeu. Asta pe langa faptul ca are parte de foarte multi vizitatori, atat din tara, cat si din strainatate, care vin sa se reculeaga in varf de munte pentru cateva minute. Iar pentru cei interesati de dimensiunile Bisericii de Gheata va pot spune ca aceasta are o inaltime de aproximativ 6 metri, o latime de circa 7 metri si o lungime de aproximativ 14 metri lungime.

Mai putem adauga faptul ca aceasta este construita dupa modelul si arhitectura unei vechi biserici din Malancrav, din judetul Sibiu. Cei care au vizitat complexul de gheata, cu siguranta au pastrat cele mai vii amintiri si pana la urma cele mai frumoase. Cam acelasi lucru l-am putea spune si despre pasionatii de fotografie, care nu omit nici o astfel de regiune, din care sa-si hraneasca pasiunea. Cu atat mai mult cu cat peisajul este unic, atat pe timp de vara, cat si pe timp de iarna. Iar eu una nu ma pot decide inca, ce peisaj imi place mai mult, vara sau iarna. Cat despre fotografii am sa va las si voua cateva aici la indemana.