Cand vine iarna?

Posted by

Probabil toti iubitorii de sporturi de iarna asteapta cu sufletul la gura prima zapada. Stiti sentimentul acela cand te trezesti dimineata, te uiti pe geam si vezi cum totul este acoperit de o patura moale de zapada? Primul lucru la care te gandesti este : cand imi scot schiurile sau placa de snowboard si plec la Sinaia pe partie?

Ei bine, potrivit Directorului Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, iarna se va instala pe plaiurile mioritice dupa 20 noiembrie. In trimestru al treilea al lunii denumite popular Brumar, ne putem astepta la sa vedem primii fulgi de nea, deoarece temperaturile vor scadea pana la -100C noaptea. De asemenea, precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare.

Nu trebuie sa ne facem griji cu privire la iarna aceasta. Se pare ca va fi o iarna linistita, temperaturile urmand sa fie normale pentru aceasta perioada a anului. Doar in luna ianuarie este posibil sa ne confruntam cu temperaturi de pana la -200 C.

Se pare ca autoritatile sunt pregatite sa infrunte sezonul rece. De anul acesta toate primariile judetene dispun de sisteme noi de dezapezire. Nu trebuie sa ne mai facem griji cu privire la faptul ca vom ramane impotmoliti in gramezile de zapada.

Astfel, tot ce ramane de facut este sa-ti suni prietenii si sa stabiliti data la care mergeti pe partie. Ar fi indicat sa rezervati din timp locurile de cazare pentru a beneficia de reduceri semnificative. Ia-ti costumul de schi, placa de snowboard sau pur si simplu o sanie si evadeaza un weekend la Predeal sau Sinaia. Vremea o sa fie excelenta, distractia va fi la cote maxime. Relaxeaza-te cu prietenii sau cu familia si bucura-te din plin de zapada. Nu uita ca poti face asta doar 3 luni pe an, asa ca profita cat mai mult!