Care sunt cele mai mari pericole de pe traseu pentru cauciucurile ATV?

Posted by

ATV-urile sunt printre cele mai populare mijloace de transport, atunci cand vine vorba despre trasee dificile. Popularitatea lor este justificata atat de eficienta pe care o ofera in conditii in care alte metode de transport ar esua, cat si de capacitatea de a fi folosite si in scop de divertisment. O plimbare cu ATV-ul, in conditiile unui drum dificil, se poate dovedi o aventura foarte spectaculoasa.

Pentru a te putea bucura de curse sigure si lipsite de complicatii, este foarte important sa utilizezi cauciucuri ATV de cea mai buna calitate. De asemenea, trebuie sa stii foarte bine care sunt pericolele la care pot fi expuse acestea si cum le poti contracara. Iata cum trebuie sa alegi cauciucurile si de ce amenintari este necesar sa te feresti, pentru experiente cat mai reusite alaturi de ATV-ul tau!

Amenintari pentru cauciucuri ATV: noroi, stanci si pietris

Cauciucurile sunt printre cele mai importante parti componente ale unui ATV. Pneurile au rolul de a acoperi rotile si de a asigura o deplasare lina si sigura, pe suprafetele drumurilor pe care doresti sa le strabati. De cele mai multe ori, ATV-urile sunt utilizate pe suprafete foarte dificile. Acestea pot sa fie acoperite de elemente dure, care pot fi o amenintare la adresa multor variante de cauciucuri ATV.

Tocmai din acest motiv, trebuie sa tii cont de cateva repere importante, pentru a alege mereu in mod inspirat anvelopele. Exista mai multe variante pe piata, iar acesta trebuie sa fie si punctul tau de plecare. Trebuie sa stii ca ai posibilitatea de a alege variante special concepute pentru suprafete cu anumite particularitati. In acest sens, trebuie mentionate cauciucurile pentru noroi, precum si cauciucurile pentru teren stancos.

Acestea dispun de profile si crampoane cu tipare special concepute pentru a face fata dificultatilor intalnite pe traseu. Elementele din structura exterioara a cauciucurilor pot sa contribuie in mod semnificativ la pastrarea stabilitatii pe terenuri stancoase si chiar si in zone abrupte sau alunecoase. In acelasi timp, striatiile cauciucurilor pentru terenuri mlastinoase vor ajuta la eliminarea rapida a particulelor de noroi, pentru o buna stabilitate a ATV-ului.

Exista si o alta categorie de anvelope din care poti alege o varianta potrivita. Este vorba despre asa-numitele cauciucuri ATV all-terrain. Acestea nu sunt concepute pentru a face fata cu foarte mare precizie doar unei anumite categorii de obstacole de pe drum, ci pot sa ofere stabilitate pe toate tipurile de trasee, inclusiv pe drumurile pe care poti intalni pietris, nisip sau busteni.

Pe langa specificul terenurilor pe care circuli, ATV-ul poate sa intampine si alte dificultati atunci cand il „scoti la plimbare”. Acestea sunt reprezentate de lipsa de stabilitate si de o transmisie instabila. Problema apare daca folosesti anvelope de dimensiuni nepotrivite. Multi fani ai ATV-urilor aleg sa foloseasca pneuri de dimensiuni mai mari decat cele sugerate de producator, ceea ce creeaza probleme inclusiv la nivelul directiei.

Pentru a avea parte de experiente cat mai reusite, trebui sa alegi cauciucuri ATV de calitate, potrivite pentru traseul pe care il abordezi. Acceseaza GeneralMotor.ro si descopera o gama variata de pneuri disponibile la preturi excelente. Investeste in solutii de calitate si bucura-te de trasee pe cat de spectaculoase, pe atat de sigure!