Credeti ca mai putem schia la munte?

Posted by

Daca la sfarsitul saptamanii trecute am avut parte de o zapada in abundenta, de aceasta data in aceasta saptamana si spre sfarsitul ei se pare ca vom avea parte numai de ploi si cam atat. In mare parte lucrurile sunt extrem de simple, primavara isi face simtita prezenta, iar stratul de zapada nu mai este atat de consistent pentru a schia sau pentru a te putea da cu placa. Cu siguranta ploiele din ultimele zile au stricat stratul de zapada.

Si nu este vorba numai de atat, trebuie sa mai amintim si de faptul ca zilele acestea am avut si cateva temperaturi cu plus, ceea ce nu poate fi benefic pentru o partie si stratul ei de zapada. Cel mai probabil cei care inca isi mai doresc sa schieze se pot indrepta catre partiile din strainatate ce sunt amplasate la inaltimi mult mai mari si care bineinteles sunt pastrate in conditii mult mai bune decat partiile de la noi.

Iar in ceea ce priveste schiatul pe la noi am putea deja sa ne luam ramas bun, mai ales ca nici in timpul sezonului de iarna nu avem parte de partii bine dotate cu zapada. Iar acest lucru nu il putem nega, deoarece asta se cam intampla in fiecare an, in fiecare sezon. Ce-i drept oricat de mult ne-am dori noi ca lucrurile sa se schimbe in cel mai bun sens si sa avem parte de partii ca in strainatate nu cred ca acest aspect va putea fi realizabil prea curand.

Si asta chiar daca in anumite zone sa spunem partiile sunt foarte bune si sunt aproape identice cu cele din marile statiuni montane din strainatate. Cat despre sezonul nostru schiabil ne putem lua ramas bun, mai ales ca timpul nu ne-a fost de mare folos in ultima perioada. Cine stie poate ca in sezonul viitor vom avea parte de si mai multe surprize si ne vom bucura mai mult de zapada si de partii.