Placa de snowboard – cum sa alegi

Posted by

Iti place sa plutesti peste patura de zapada? Esti un fan declarat al senzatiilor tari si cauti adrenalina cu orice pret? Iubesti sporturile de iarna, in special snowboarding-ul? Ei bine, azi vom vorbi despre placa de snowboard potrivita pentru tine, pentru stilul tau. Mai jos vei afla mai multe informatii despre tipurile, dimensiunile si formele placilor, putand astfel sa faci o alegere inteleapta.

Tipuri de placi de snowboard

1.Numai pentru munte- aceste tipuri de placi pot fi folosite pe orice suprafata de munte, pentru orice iti doresti. Majoritatea persoanelor pasionate de snowboarding( probabil 90% sau 95% dintre novici) detin o astfel de placa. Datorita versatilitatii lor, aceste placi sunt potrivite pentru incepatori, pentru cei care inca invata si care nu stiu inca pe ce teren se descurca cel mai bine.

2.Placa freestyle- este subtire, scurta, flexibila, speciala pentru cei care nu pot astepta zapada pentru a practica acest sport. Este indicata pentru cei care se bucura de snowboarding in parcurile special amenajate si incearca sa-si depaseasca limitele. Din pacate, placa freestyle nu e foarte stabila pentru zapada.

3.Placa de tipul Split- acest gen de placa este impartita in 2, creand 2 skiuri speciale pentru catarare sau alpinism. De asemenea, se pot uni la loc si te poti bucura de o placa veritabila de snowboard.  Este numai buna pentru cei care doresc sa exploreze portiuni mai periculoase, cei care vor sa combine snowboarding-ul cu alpinismul. Nu uitati ca veti avea nevoie si de echipament special pentru catarare.

4.Placa pentru femei si copii- ei bine, femeile au nevoie, de obicei, de o placa mai ingusta. Motivul este simplu, acestea au piciorul mai mic decat barbatii. In plus, trebuie sa fie mai flexibila deoarece femeile au un stil aparte de a conduce o placa de snowboard: implica multa energie. In schimb, pentru copii, o placa de dimensiuni mai mici este ideala. Daca ii cumparati copilului dumneavoastra o placa de adult, exista riscul enorm de a se accidenta si acesta va evolua mult mai greu cand vine vorba de nivelul de snowboarding.

Speram ca vei tine cont de lucrurile pe care le-ai aflat mai sus atunci cand vrei sa iti cumperi o placa de snowboard. Aminteste-ti ca, pe langa placa, ai nevoie si de echipament de protectie si haine cat mai groase, asta in caz ca practici acest sport iarna.