Siguranta sporturilor de iarna – pregatirea este cheia

Posted by

Deoarece sezonul sporturilor de iarna bata la usa, cred ca este un moment foarte bun de a le reaminti oamenilor despre lucrurile esentiale pe care trebuie sa le stie atunci cand vor sa se bucure de partiile pline de zapada. Mai jos puteti citi cateva sfaturi extrem de utile.

1.Verifica vremea inainte de a iesi in aer liber. Acorda o atentie deosebita avertizarilor cu privire la temperatura scazuta sau la furtunile de zapada. Nu uita sa iti ajustezi echipamentul in functie de starea vremii.

2.Imbraca-te corespunzator. Este recomandat sa porti mai multe straturi de haine care te vor proteja de vant si ger, pastrandu-te uscat si cald. De asemenea, este obligatoriu sa porti echipament de protectie adecvat-cum ar fi ochelari de protectie si casti. Asigura-te ca sunt intr-o stare buna inainte de a-I purta.

3. Nu merge niciodata singur. Este mult mai bine sa ai intotdeauna un prieten langa tine. In plus de asta, asigurati-va ca cel putin inca o persoana stie unde sunteti si ce faceti.

4. Bea multa apa inainte, in timpul si dupa ce practici sportul de iarna preferat.

5. Invata si respecta regulile care sunt impuse pe partiile de schi. De asemenea, poti luat si cateva lectii de la un instructor specializat, mai ales daca vrei sa practici schi sau snowboarding.

6. Daca esti obosit sau ai dureri de orice fel, ramai in casa. Sanatatea ta este mult mai importanta.

7. In cazul in care risti sa intri in soc hipotermic sau daca apar degeraturi, cauza de urgenta ajutor si asistenta medicala. Primele semne ale degeraturilor include amorteala si furnicaturile, lipsa de senzatie si miscari lente ale degetelor.

Asadar, inainte sa te bucuri de aceasta iarna din plin, asigura-te ca indeplinesti cele spuse mai sus. Aminteste-ti ca totul o sa fie mult mai placut si mai sigur daca te pregatesti dinainte si ai totul pus la punct asa cum trebuie.