Primii pasi pe placa de snowboard

Posted by

Sa practici snowboarding este distractiv si interesant, milioane de oameni bucurandu-se de acest sport in fiecare an. Citeste pasii de mai jos pentru a afla lucrurile de baza despre snowboarding.

Imbracamintea necesara

– Pe scurt, ai nevoie de haine care sa iti pastreze caldura corpului si sa te mentina uscat. Fiecare pasionat de snowboarding ar trebui sa aiba:

  • Un fel de lesa pentru placa de snowboard pentru ca, in caz de cadere, aceasta sa nu alunece cu mult inaintea ta;
  • Pantaloni pentru zapada sau o salopeta pentru sezonul rece;
  • O casca de protectie pentru a-ti proteja capul;
  • Manusi cu mansete de protectie lungi
  • Ochelari de protectie

Poarta echipamentul corect

– Sintetizand, poarta casca si cizmele cum trebuie. Casca nu ar trebui sa se miste sau sa iti vina pe ochi, ci ar trebui sa fie fixa, dar confortabila.

Verifica-ti inaltimea si greutatea

– Chiar mai important decat felul in care arata placa ta, este ca aceasta sa fie potrivita pentru corpul tau. Nu uita sa verifici latimea placii pentru ca este foarte important ca ambele tale picioare sa fie pe aceasta in timpul coborarii. Ai grija cand iti cumperi placa de snowboard si roaga un specialist sa te ajute sa alegi una potrivita.

Familiarizeaza-te cu acest sport

– Daca ai echipamentul potrivit si o placa de snowboard asa  cum ti-ai dorit, asta nu inseamna ca esti gata sa faci prima coborare. Daca nu ai mai practicat acest sport, ar fi idea sa faci mai intai cateva ore de cursuri pentru incepatori, cu un instructor profesionist. Apoi, dupa ce inveti principiile de baza, nu te avanta direct pe partiile inalte si cu risc ridica. Incepe usor, dar sigur.

snowbard_primii_pasi

Acestia ar fi primii pasi pe care ar trebui sa ti insusesti inainte sa devii un mic maestru al acestui sport. Tot ce ramane de facut este sa te bucuri de zapada. Noi iti dorim sa ai parte de cat mai multa distractie!