Prin nameti la Red Bull Oslea Hiride

Posted by

Aflat in vecinatatea Parcului National Retezat, masivul Oslea a avut pe alocuri nameti si de peste 1 metru, ceea  ce a dus la o oarecare dificultate pentru concurentii de la cea de-a saptea editie a Red Bull Oslea Hiride, singura competitie de hike & ride din Romania. Provocarea din acest an a constat in urcarea versantului pe jos pe o distanta de circa 4 kilometri, plecarea fiind de la cota 1 300 si pana la nivelul crestei de 1 940 metri.

Aceasta s-a dovedit a fi o provocare destul de grea avand in vedere conditiile meteo, vantul, frigul, dar si greutatea echipamentului pe care concurentii erau nevoiti sa il care. Cel mai bun timp de urcare a fost de 53 de minute si a fost realizat de catre concurentul Ladislau Suciu, dar cu toate astea cei mai multi concurenti s-au incadrat intr-un timp de mai bine de doua ore pana au reusit sa ajunga in varful crestei.

De pe varful crestei fiecare participant si-a ales linia pe care trebuia sa coboare avand in vedere ca pentru coborare a fost o distanta de aproximativ 1.4 kilometri cu o inclinatie de circa 45°.  Traseul a fost ideal pentru realizarea de trick-uri pentru a fi punctate de membrii juriului, Radu Lungu si Constantin Bodea la snowboard, iar Alin Gavozdea si Bogdan Stanila, la schi.

Surpriza din aceasta editie a reprezentat-o Alex Parvan, cel care a participat la ambele competiti, atat pentru snowboard, cat si pentru schi urcand de doua ori creasta versantului. Acesta a reusit sa se claseze pe podium in ambele competitii, astfel incat pentru snowboard a urcat pe locul II, iar la schi a ocupat locul III. Pentru el prima urcare a fost facuta intr-o ora si douazeci de minute, iar cea de a doua intr-o ora si 47 de minute. Iar pentru cei ce sunt curiosi sa afle detalii despre clasamente o sa le gasiti in paragraful urmator.

Clasament Red Bull Oslea Hiride:

Schi fete
1. Anca Tandea (207 puncte)
2. Rebeka Adam (204 puncte)
3. Smaranda Munteanu (194 puncte)

Schi baieti Pro
1. Fabian Papetti (270 puncte)
2. Avram-Platon Gheorghe (259 puncte)
3. Popescu Paul (251 puncte)

Schi baieti Open
1. Mariciuc Vasile (260 puncte)
2. Grigoriu Catalin (239 puncte)
3. Parvan Alexandru (173 puncte)

Snowboard fete
1. Pintican Roxana (222 puncte)
2. Cosmina Dolha (220 puncte)
3. Ileana Botez (180 puncte)
3. Ion Gabriela Roxana (180 puncte)

Snowboard baieti Pro
1. Gherghelah Mihail Adolf (263 puncte)
2. Alexandru Parvan (259 puncte)
3. Vlad Manolache (241 puncte)

Snowboard baieti Open

1. Ducan Bogdan Mihai (246 puncte)
2. Malciu Dan (240 puncte)
3. Mihai Rusan (186 puncte)